streda 19. decembra 2012

EVERYTIME! 19


Nadýchla sa toho čerstvého vzduchu, ale hneď ju ovial studený vzduch, takže si radšej pohla dovnútra.

Hneď ako otvorila dvere od konečného svojho domova pocítila pocit, že tu naozaj patrí. Tá prenikavá vanilková vôňa, ktorou voňali všetky izby sa nedala prehliadnuť. Strážnici jej dovnútra vyložili kufre a rozlúčili sa s ňou podaním ruky. Oni zostávali len pred domom, kde sa striedali. Jessica prešla všetky izby na prízemí a aj na poschodí, ale nikto nikde nebol. *Super, tak mi vybavia voľno, ale nikto tu nie je*- pomyslela si Jessica. Nakoniec skončila pred telkou v obývačke kde si pustila prvý film ktorý v ňom bol. Veľmi ho ani nevnímala, nezaujímal ju. Jej pohľad patril časopisom ktoré boli na stole, lenže medzi nimi bola nejaká zložka. Nikdy sa nezaujímala o veci ich rodičov, ale chcela sa pozrieť čo v nej bude. Natiahla bližšie ruku k nej a časopisy odhrnula nabok. Vytiahla tú zložku a pohodlnejšie sa usadila na pohovke. Zložka  bola celé žltá len na vrchu bol malý štítok na ktorom bolo veľké písmeno L. *L?* Rýchlo ju otvorila a jej pohľad upútala jedna fotka v ľavom hornom rohu a meno vedľa nej. *Liam Payne? To si akože preverujú celú skupinu, aby sa mi náhodou niečo nestalo? Táto rodina sa stáva dosť čudnou.*Jessica rýchlo zatvorila celú zložku a rýchlo ju vložila naspäť keď počula zvuk dverí, ktoré sa otvárali. Vyskočila z pohovky.
„Jess, ty si už tu. Tak veľmi si mi chýbala.“ Uväznil ju vo veľkom objatí jej brat Ryan. Postrapatil jej vlasy a ona mu ich na odplatu postrapatila tiež.
„Koľko- krát som ti povedala aby si poriadne zatváral to auto a konečne si ho vyčistil.“ Hádali sa ich rodičia ako vchádzali do domu, ale keď uvideli Jessicu, hneď prestali a nahodili usmiaty.
„Jessica, zlatíčko, mala si mi napísať, že si už prišla. Ja by som ťa tu aj čakala, lenže tvoj otec si vôbec nevie vyberať vhodný čas na dôležité veci a všetko robí na poslednú chvíľu.“ Jessicina mama to hovorila milým tónom lenže podtón nebol milý. Bol hrubý a plný nenávisti. Jessica vôbec nechápala tejto situácii. Nikdy sa nehádali, tak čo sa potom zmenilo. Jessicina mama sa k nej naklonila a dala jej pusu na čelo a jej otec spravil to isté.  Obidvaja boli k sebe odmeraný, lenže to nechceli dávať na povrch. Odišli do kuchyne, kde išli odložiť veci z nákupu.
„Ryan, prosím neklam mi, čo sa tu deje!“ Otočila sa Jessica na Ryana. V ňom videla podporu, nikdy by jej neklamal. Lenže on len zdvihol plecia a pokrútil nad tým hlavou.
„Takto je to už dosť dlho Jess. Pár dní po príchode od Mandiných rodičov, vlastne už aj tam sa hádali, lenže mysleli si, že ich nie je vôbec počuť.“ Jessica natiahla ruky k Ryanovi aby ju objal. On jej objatie opätoval. Ich rodičia pripravili ešte obed, pri ktorom bolo ticho a nikto si ho nedovolil prerušiť, ale nakoniec sa odhodlala Jessica.
„Čo sa tu vlastne deje? Prečo ste mi vybavili voľno? Prečo sa stále hádate. Nie som tu ani dve hodiny a už ste sa stihli minimálne 10x pohádať.“ Jessica sa pozerala raz na jedného a raz na druhého lenže oni sa na ňu pozerali len nechápavým pohľadom. *Jasné, teraz som tu ja, to si niečo namýšľa*
„Zlatíčko, ale medzi nami sa naozaj nič nedeje. Chceli sme len stráviť čas zas ako rodina spolu aspoň na tento deň.“ Žmurkla na ňu jej mama a usmiala sa na ňu. Nebol to pravý úsmev ale falošný, ktorý Jessica hneď rozpoznala. Nechápala, len prečo sa jej otec všetkých rečí dnes tak veľmi stráni. Vždy bol on ten zhovorčivý, lenže dnes nepovedal ani slovo. Nechcela to už viac riešiť, pretože určite to je niečo závažné. Radšej si zobrala svoje dva kufre a ťahala ich po všetkých schodoch až k svojej izbe. Ryan sa na nej celý čas smial, pretože ich ťahala za sebou a nechcela aby jej s nimi pomohol. Hodila sa na svoju posteľ. Nad posteľou boli ešte stále polepené tie malé hviezdičky, ako keď bola malá. Jej otec jej ich tam nalepil keď mala 1 rok a odvtedy zaspávala s pocitom, že aj ona sa chce stať jednou hviezdou na nebi, a to sa aj stala, lenže v skutočnom živote.  Vybrala si svoj mobil z kabelky. Na vrchu vyskočil čas: 14:17. Odblokovala mobil a vyskočili jej nové správy. Otvorila si prvú v ktorej jej, jej manažér vysvetľoval, pokyny dnešnej talkshow, ktorá sa mala konať dnes večer. Otvorila aj ďalšie, ale tie boli úplne podobné. Písali ich chalani s Justinom. Tá istá téma. ---Dúfam že si v poriadku. Chýbaš nám. Cítim sa teraz stratení v celej tejto hotelovej izbe a Londýn sa zdá byť nekonečný. Už nevidím ten tvoj úsmev a ani neviem ako sa cítiš, dúfam že už je všetko v poriadku. Ako sa majú tvoji rodičia.........---- Nechcela odpisovať ani na jednu. Nevedela prečo, ale proste nechcela. Nemala na to náladu. Skôr si zapla twitter, na ktorom si písala s ďalšími jej kamarátkami a odpisovala fanúšikom.
„Počuj Jess, chystáš sa dnes niekam?“ Vtrhol jej do izby Ryan. Jessica si zívla a upriamila na neho svoj pohľad.
„Talkshow o 19:00.. mohol by si ma tam zaviesť?“ Pozrela sa na neho smutným pohľadom a zaklipkala mihalnicami. On ju len pobúchal po ramene.
„Kedy sa konečne odvážiť nasadnúť do toho auta, veď už vodičák máš.“
„Veď ja viem, ale aj tak. Možno niekedy nabudúce.“ Jessica nechcela dať najavo svoj strach z ciest. Milovala autá, ale bol v jej aj tej strach. Čo ak niekoho zrazí, stane sa dopravná nehoda.. Rýchlo tieto myšlienky vypustila z hlavy.
„Mohol by si mi doniesť poriadne silnú kávu, ktorá by ma prebrala? Potrebujem nutne spánok, ale až po tej talk-show.“ Ryan len mávol rukou a usmial sa na ňu. To na ňom milovala. Žiadne nudné a odveci otázky na to čo robí. Vždy ju chápal. Pozrela sa na hodiny, ktoré ukazovali už 17:10. *Ups*- Jessica rýchlo zaklapla notebook, ale stále nechápala ako mohol 3 hodiny, len takto presedieť a ani si to neuvedomiť. Prešla k svojej skrini z ktorej si vytiahla veci, do tej talkshow. Kostyméri jej určite niečo vyberú tam a maskéri tam budú takže si obliekla len:


Telefón do vrecka a už zatvárala dvere od svojej izby. Zišla dole schodmi a tam ju už čakal pripravený Ryan s hrnčekom čiernej kávy. Jessica sa na neho vďačne usmiala.
„Kde je mama s otcom?“ Spýtala sa Ryana.
„Snaž sa nepočúvať ich hádky s otcovej kancelárie.“ Jessica sa až teraz započula do hlasov ktoré vychádzali od zhora. Nechcela do počúvať, takže ako najrýchlejšie mohla tú kávu vypila a už ťahala Ryana do auta, ktorým ju odviezol až pred štúdio. Za Raynovým autom išlo ešte jedno auto a to bola práve ochranka, ktorá sprevádzala Jessicu v celej tej veľkej budove. Ryan išiel do mesta s jeho kamarátmi, takže ju tam len vyhodil. Pred tou budovou bolo množstvo novinárov, lenže ochranka Jessicu bezpečne previedla cez nich a žiadne interview nenatočili. Odviedli ju až k hlavným štylistom talk-show, kde Jessicu obliekli, namaľovali a učesali:

„Takže  Jessica, o tebe máme naozaj veľa informácii z tvôjho života slávnej speváčky, lenže uniká nám jeden fakt. Ako je možné že spoločne s Justinom, ste navzájom odmietali spoluprácu, ale prednedávnom sme sa dozvedeli, že ste odmalička dobrými kamarátmi. Mohla by si nám to vysvetliť?“ Moderátorka sa milo usmiala na Jessicu.
„Skôr by som to prirovnala k našej tvrdohlavosti...“ Diváci sa zasmiali a moderátorka s nimi „... je pravda že sme priateľmi odmalička, ale stali sa zásadné veci, ktoré nás rozdelili ale už je všetko v poriadku a môžete sa tešiť na spoločnú spoluprácu, ktorá sa určite pripravuje.“
„A mohla by si nám tu spoluprácu nejako vysvetliť Jessica?“
„Obávam sa, že na túto otázku vám odpovedať nemôžem. Sama o tom projekte ešte veľa neviem, ale s Justinom chceme určite spolu spolupracovať.“
„A keďže vieme, že toto nie je všetko čo sa ti stalo v posledných dňoch Jessica, máme novinky aj ohľadom chlapčenskej skupiny One Direction s ktorou ste mali spoločný koncert, ktorý vyvolal naozaj veľké šialenstvo. Takže je pravda, že máte z týmito chlapcami, nejaké trošku vážnejšie puto?“ Jessica nasucho prehltla a dúfala že toto interview Zayn pozerať nebude.
„Tak toto naozaj nie je pravda. S chalanmi si len veľmi dobre rozumieme a sme naozaj skvelí priatelia, ale k ničomu vážnemu určite nedôjde. Teraz mám len jednu veľkú povinnosť a to je moje nové turné pod názvom Memorable.“
„A pomaly sa dostávame k poslednej veci, pre ktorú nás tu dnes Jessica podctila svojou návštevou. A je to turné s názvom ako už uviedla Jessica Memorable. Tento album s názvom Memorable sa stal naozaj veľkou senzáciou v celej Amerike a dostatočne si udržiava pozíciu 1. Miesta na rebríčkoch na celom svete. Naozaj skvelá práca Jessica. Fanúšikovia sa naozaj na toto turné pripravujú a my sa môžeme len tešiť, čím nás táto mladá kráska prekvapý. Jessica ďakujeme za návštevu a dúfame, že nás ešte prídeš pozrieť po ukončení tvojho turné.  Ešte raz potlesk pre úžastnú Jessicu Madson.“ Moderátorka sa posledný krát usmiala do kamery a Jessica zakývala na rozlúčenie. Spoločne si podali ruky a Jessica sa odobrala naspäť do šatní, prezliecť sa do svojich vecí. Ochranka ju odviedla až do auta, v ktorom napísala Ryanovi, že sa nemusí ponáhľať, pretože ju vezie domov jej ochranka. Znova vystúpila pred domom, avšak tento raz, pred ním stálo už pár fanúšikov. Jessica išla k nim a podpísala sa im. Nakoniec sa dostala už domov do tepla a svoju vestičku si zavesila na vešiak. Znova sa ozývali len hlasy z kancelárie jej otca, avšak tento- krát , už na to náladu nemala. Pozbierala všetku svoju odvahu a vyšla všetky schody. Pomaly sa približovala k dverám a videla ako na jednej strane stojí jej mama, ktorej stekali slzy po líci a jej otec na hlave ruky.
„Ako si to mohol dopustiť, aby to začala rozoberať. Mal si mu nechať jeho vlastný život a nestarať sa o neho! Všetko si pokazil, celú našu rodinu ničíš aj tým tvojím hnusným ...... Ako to Jessica počula dych sa jej nachvíľku zastavil a ona sa musela pridržať steny.

4 komentáre:

  1. Prvá otázka čo ma napadla po dočítaní: Liam je ich syn? :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To sa dozvies az v dalsej casti potrobnejsie :D ber na vedomie ze o tom Bajuš vie uz davno a az tak jej to nevadilo .. :/ dufam ze to co sa docitate.. vas neodradi od tejto poviedky :) :)
    A Mimuš naozaj dakujem za posledne komentare ktore, si tu nechala.. naozaj si toho vážim :*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mima :) zaručene sa ti to bude páčiť :)...fakt :) všetko to zamotá:D ale stojí to za to :D ....ako ja som navrhovala Eni ešte niečo viac :D ale to by ste už asi ani neprežili :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. milujem tvoje časti :)) a teraz, keď to začínaš zamotávať ... rýchlo ďalšiu :DD je to skvelé *K*

    OdpovedaťOdstrániť